justhi Opublikowano 26 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2014 50 dag schabu 50 dag czerwonej kapusty 1 cebula 1 łyżeczka masła 3 liście laurowe 2 goździki 3 jagody jałowca sól, pieprz, cukier pęczek włoszczyzny 40 dag ziemniaków 1 łyżka octu winnego tego nie dodawałam, bo nie zabielam zup: 10 dag kremówki 1 łyżka borówek ze słoika Pokrojoną cebulę i kapustę usmażyć na maśle. Dodać pokrojone mięso i litr wody, gotować z przyprawami 45 minut (ja tak nie do końca przestrzegałam tych i kolejnych minut, gotowałam, aż mięso było prawie miękkie i dopiero wtedy kolejne składniki dodawałam). Po 15 minutach dodać pokrojoną włoszczyznę. Po 20 minutach dodać obrane i pokrojone ziemniaki. Przyprawić octem. Udekorować kremówką i borówkami. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.