Skocz do zawartości

Pożywny Kapuśniak (Czerwona Kapusta W Innym Wydaniu)


Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

50 dag schabu
50 dag czerwonej kapusty
1 cebula
1 łyżeczka masła
3 liście laurowe
2 goździki
3 jagody jałowca
sól, pieprz, cukier
pęczek włoszczyzny
40 dag ziemniaków
1 łyżka octu winnego

tego nie dodawałam, bo nie zabielam zup:
10 dag kremówki
1 łyżka borówek ze słoika

Pokrojoną cebulę i kapustę usmażyć na maśle. Dodać pokrojone mięso i litr wody, gotować z przyprawami 45 minut (ja tak nie do końca przestrzegałam tych i kolejnych minut, gotowałam, aż mięso było prawie miękkie i dopiero wtedy kolejne składniki dodawałam). Po 15 minutach dodać pokrojoną włoszczyznę. Po 20 minutach dodać obrane i pokrojone ziemniaki. Przyprawić octem.
Udekorować kremówką i borówkami.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.