meskakuchnia Opublikowano 29 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2014 Grejpfrut z kokosem i lodami waniliowymi - dla 2 osóbSkładniki: 2 średnie czerwone grejpfruty kilka gałek lodów waniliowych 2 łyżeczki miodu wiórki kokosowePrzepis Kulinarny: Obierz ze skóry grejpfruty. Obrany grejpfrut posiada zewnętrzną błonę której musisz się pozbyć. Pierwszą czynnością jest obcięcie góry oraz dołu grejpfruta tak aby był widoczny miąższ. Teraz połóż go na desce i ruchem od góry do dołu obetnij boczną błonę tak aby był widoczny tylko miąższ grejpfruta (użyj do tego noża do ryb który jest długi i elastyczny). Trzymając grejpfruta w dłoni wytnij listki miąższu z pomiędzy bocznych błon. Tak przygodowy miąższ przenieś na talerze. Do grejpfruta dodaj miód. Delikatnie wymieszaj miód z miąższem grejpfruta. Na talerze na których znajduje się grejpfrut nałóż odpowiednią ilość lodów waniliowych i wszystko posyp delikatnie wiórkami kokosu. To już wszystko. Przepyszny deser jest gotowy do degustacji. [LINK NIEAKTUALNY] Cytuj
AnnaK Opublikowano 30 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2014 Jak męska kuchnia to i samczy deser :biggrin: :biggrin: :biggrin: A tak na poważnie to chyba musi być pychotka. Wypróbuję na pewno. Cytuj
Dorota Opublikowano 30 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2014 Faktycznie - brzmi i wygląda smakowicie - myślę, że można zrobić coś takiego na Walentynki, które już niedługo :biggrin: Cytuj
meskakuchnia Opublikowano 30 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2014 Deser jest ujmujący w swojej prostocie ;) Dzięki za pozytywne opinie i wracam do kuchni ;) Cytuj
Dorota Opublikowano 30 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2014 A co jeszcze dobrego robisz w tej kuchni o tak późnej porze? ;) Cytuj
meskakuchnia Opublikowano 3 Lutego 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2014 Przeważnie myję gary ;)) Cytuj
Dorota Opublikowano 3 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2014 aaaa..... "czasami" tak bywa ;-) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.