ebiernacka Opublikowano 23 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2014 (edytowane) SKŁ, 25 dag ryżu 1/4 łyżeczki curry 1 cebula 8 dag margaryny 1 litr wywaru z rosołu 20 dag żółtego sera 1 jajko 12 dag wędzonego boczku sól,pieprz Cebulę obrać i drobno posiekać,a następnie zeszklić na 3 dag margaryny.Dodać curry,ryż i wlać wywar.Całość dokładnie wymieszać,doprawić do wrzenia i gotować do miękkości ryżu oczywiście mieszając.Ryż odstawić do wystygnięcia.5 dag żółtego sera zetrzeć i rozmącić z jajkiem,po czym doprawić solą,pieprzem i dodać do ryżu.Wyrobić ciasto. Boczek pokroić w cienki słupki,podsmażyć i odstawić w ciepłe miejsce.Resztę żółtego sera pokroić w plasterki. Z ciasta ryżowego uformować 8-10 placuszków i podsmażyć je z obu stron na złoty kolor na pozostałej porcji margaryny.Na każdym placku ułożyć boczek i ser.Zapiekać,aż ser się rozpuści. Na wierzch każdego placuszka ryżowego można również ułożyć drobno pokrojone warzywa,które będą dodatkową atrakcją tego dania.Polecam i życzę smacznego . Edytowane 23 Lutego 2014 przez ebiernacka Cytuj
Spoon Opublikowano 17 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2014 Ser z jajkiem dodajemy do ryżu? pierwszy raz spotkałam się z takimi placuszkami, muszę wypróbować.. Cytuj
Natalia444 Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Brzmi naprawdę dobrze. Wypróbuje jutro na obiadek:) Cytuj
ra_szymczak Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Brzmi pysznie, ciekawy przepis :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.