homie Opublikowano 24 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2014 Makaron cannelloni zalewam wrzątkiem i uzupełniam farszem z podsmażonego szpinaku z kawałkami brokułów, przyprawiony do smaku (ja używam soli, wyciśniętego czosnku i pieprzu), do tego mieszkam z kawałkami sera fety jeszcze na patelni, można jeszcze dołożyć pora (moja mama daje, ja nie lubię). Całość układam piętrowo w naczyniu żaroodpornym, zalewam sosem beszamelowym, całość posypuję startym serem i piekę w 200 stopniach przez pół godziny. Prosta, szybka i przepyszna zapiekanka wychodzi :) Cytuj
martyna89 Opublikowano 9 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2014 Jadłam nieraz cannelloni ze szpiankiem i powiem, ze bomba. Ja używam podduszonego szpinaku z serkiem śmietankowym i podsmażonymi, drobno posiekanymi pieczarkami. Muszę spróbować z fetą:) Cytuj
Urszulkaa Opublikowano 22 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2014 Ja też jeszcze nie próbowałam połączenia z fetą, a akurat mam w lodówce wszystkie skłądniki także pomysł na obiad już jest :) Cytuj
AR3K Opublikowano 30 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2015 Lepsza tradycyjna wersja, chociaż ze szpinakiem nie wyszło tak całkiem źle. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.