homie Opublikowano 24 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2014 Nie wiem czy można to nazwać przetworem, ale czy robicie? Ja teraz postanowiłam zalać oliwą pomidory z bazylią, żeby była aromatyczna, idealna np. do caprese czy innych sałatek albo włoskich przekąsek. Mieszanę wykonałam w szklanej butelce oczywiście. Słyszałam też np. do zalewaniu skórek cytryny, która pasuje do ryby. Robicie takie? Jakie jeszcze można zrobić połączenia? Cytuj
meskakuchnia Opublikowano 24 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2014 Uwielbiam aromatyzowaną oliwę ;). Do oliwy dodaje rozgnieciony rozmaryn, orzechy włoskie, chili lub czosnek z odrobiną skórki z cytryny. 1 Cytuj
homie Opublikowano 27 Lutego 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2014 Super pomysł z tymi orzechami! :) Cytuj
monikakuchar Opublikowano 24 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2018 Oliwa ma tylko jeden minus..... 800 kcal w 100 ml czyli 1/2 dziennego zapotrzebowania na kalorie, więc z tą oliwą bym nie szalała:) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.