justhi Opublikowano 1 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2014 Spaghetti (u mnie świderki) z brukselką: opakowanie spaghetti po 2 czerwone cebule, pory i papryki puszka zielonego groszku 40 dag brukselki brokuł masło sól, pieprz Spaghetti ugotuj w osolonej wodzie. Brokuł i brukselkę ugotuj w osolonej wodzie. Cebule i pory drobno pokrój, zeszklij na maśle. Dodaj groszek, pokrojone papryki, uduś. Dodaj brukselki i brokuł, duś 5-10 minut. Przypraw. Dodaj spaghetti. Udekoruj natką pietruszki Cytuj
Dorota Opublikowano 3 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2014 Mmm... taki już wiosenny obiad - super! Cytuj
justhi Opublikowano 3 Marca 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2014 No właśnie, Dorotko, już się wiosny chce i na talerzu :) Cytuj
Gość Natalka27 Opublikowano 4 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2014 Uwielbiam brukselkę ale czasami bywa gożka..wtegy do wody dodaję trochę mleka i cukru a gorycz znika Cytuj
justhi Opublikowano 10 Marca 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2014 Uwielbiam brukselkę ale czasami bywa gożka..wtegy do wody dodaję trochę mleka i cukru a gorycz znika dlatego ja używam tylko mrożonej brukselki, też wsypuję trochę cukru Cytuj
Spoon Opublikowano 19 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2014 Ile trzeba gotować brukselkę by była miękka i smaczna? Cytuj
tolanowak Opublikowano 26 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2014 Mmmmm uwielbiam brukselki, ale dlaczego nigdy nie wpadłam na to, by zrobic je w ten sposób! Fantastyyczna opcja, super urozmaicenie zwykłego obiadu. Moim zdaniem idealna propozycja na piatkowy wiosenny obiad. palce lizać! Mam nadzieje, że wyjdzie mi równie smacznie. Cytuj
justhi Opublikowano 27 Marca 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2014 Ile trzeba gotować brukselkę by była miękka i smaczna? Ja na maxa gotuję 10 minut. Cytuj
AnnaK Opublikowano 27 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2014 Justynka, pyszne wiosenne danie. 1 Cytuj
maricn555 Opublikowano 19 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2015 Polecam zrobić sos boloński do spaghetti, używając brokułów zamiast mięsa. Wygląda tak samo jak z mięsem i smakuje bardzo podobnie! :) Cytuj
lesny_typ Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2015 nie lubię brukselki, chyba dodał bym tego brokuła Cytuj
Dorota Opublikowano 8 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2015 To ja też tak mam, że za brukselką nie przepadam, ale faktycznie brokuł może być - i kolor też się zgadza ;) Cytuj
miodek90 Opublikowano 16 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2015 kocham brukselkę, równie mocno co szpinak. aż mnie skusiłaś tym przepisem :D Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.