Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Spaghetti (u mnie świderki) z brukselką:

 

opakowanie spaghetti

po 2 czerwone cebule, pory i papryki

puszka zielonego groszku

40 dag brukselki

brokuł

masło

sól, pieprz

 

Spaghetti ugotuj w osolonej wodzie. Brokuł i brukselkę ugotuj w osolonej wodzie. Cebule i pory drobno pokrój, zeszklij na maśle. Dodaj groszek, pokrojone papryki, uduś. Dodaj brukselki i brokuł, duś 5-10 minut. Przypraw.

post-4786-0-66503900-1393705909_thumb.jp

Dodaj spaghetti. Udekoruj natką pietruszki

post-4786-0-65680400-1393705936_thumb.jp

Gość Natalka27
Opublikowano

Uwielbiam brukselkę ale czasami bywa gożka..wtegy do wody dodaję trochę mleka i cukru a gorycz znika

Opublikowano

Uwielbiam brukselkę ale czasami bywa gożka..wtegy do wody dodaję trochę mleka i cukru a gorycz znika

dlatego ja używam tylko mrożonej brukselki, też wsypuję trochę cukru

  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mmmmm uwielbiam brukselki, ale dlaczego nigdy nie wpadłam na to, by zrobic je w ten sposób! Fantastyyczna opcja, super urozmaicenie zwykłego obiadu. Moim zdaniem idealna propozycja na piatkowy wiosenny obiad. palce lizać! Mam nadzieje, że wyjdzie mi równie smacznie.

  • 1 rok później...
  • 2 miesiące temu...
  • 2 tygodnie później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.