sendej Opublikowano 3 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2014 Składniki:-0.4 litra spirytusu-0,5 litra wody-300g cukierków ice (z biedronki) Przygotowanie: Cukierki zalewamy wrzącą wodą i mieszamy aż do całkowitego rozpuszczenia, można dodatkowo lekko podgrzewać żeby przyspieszyć cały proces choć i bez tego po kilku minutach wszystko się ładnie rozpuszcza. Czekamy aż uzyskany syrop całkowicie ostygnie i wlewamy do niego spirytus. Przelewamy iceówke do butelek i odkładamy do lodówki na przynajmniej kilka dni żeby się przegryzła.Można dowolnie zmieniać proporcje składników w zależności od pożądanego kopnięcia oraz stopnia słodkości. Wchodzi bardzo dobrze, bez przepitki. Przepis pochodzi z: https://przepisy-studenckie.blogspot.com/2014/03/iceowka.html Cytuj
marysi_co Opublikowano 14 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2014 Ajjj i to naprawdę jest zdatne do picia? Cytuj
sendej Opublikowano 15 Marca 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2014 to nie tylko jest zdatne do picia, to jest pyszne, serio, zmrożona wchodzi jak złoto bez przepitki pozostawiając w gardle taki świeżo słodkawy posmak, ale dalej w przełyku lekko grzeje tak jak powinno, lekko Cytuj
LysyInspiracja Opublikowano 19 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2014 Tak, jest to zdatne do picia, ale jest niesamowicie zdradliwe. To jest po prostu za dobre :) Cytuj
Spoon Opublikowano 20 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2014 Co za kolor..fajne drinki można z tego zrobić :) Cytuj
marysi_co Opublikowano 20 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2014 No cóż, mnie to nadal nie przekonuje ;D Cytuj
LysyInspiracja Opublikowano 24 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2014 Mimo wszystko polecam spróbować, Też z początku mnie to odpychało, a teraz bardzo lubię :) Cytuj
marysi_co Opublikowano 24 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2014 Spróbuję, żeby nie było, że krytykuję coś, czego nawet nie spróbowałam ;D Cytuj
creed Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2014 (edytowane) marysi_co - zgadzam się z resztą, iceówka jest pyszna, nie lubie samej wódki ale w takim połączeniu aż chce się pić :grin: a do tego kolor powala....Na imprezie obaliliśmy ją szybko :grin: Niedawno nagrałam filmik z przygotowania tego alkoholu. Zapraszam do obejrzenia mojej wersji bez użycia czystego spirytusu, ja zrobiłam ją na wódce. https://www.youtube.com/watch?v=h-LI_vpSzVY [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] Edytowane 8 Kwietnia 2014 przez creed Cytuj
sendej Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Na wódce ciężko osiągnąć dostateczną moc. Cytuj
ra_szymczak Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2014 A pił ktoś kiedyś skitelsówkę? Na YT można znaleźć filmiki jak ją przygotować. Naprawdę pycha. Cytuj
Dorota Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Nie piłam, ale też słyszałam właśnie, że jest dobra. Może kiedyś się skuszę ;) Cytuj
ra_szymczak Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2014 ja polecam zieloną i pomarańczową :) Cytuj
creed Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Też nie piłam skitelsówki, wypróbuję jakiś przepis, ciekawe jak różnią się smakiem poszczególne kolory... przyjdzie i na to czas :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi