Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Danie dla 2 osób

Składniki:

250g makaronu typu „Bavette”
1/2 dużego kopru włoskiego
2 ząbki czosnku
4 pomidory lub 1 puszka(450ml) pomidorów bez skórki
1/2 lub 1/4 papryczki chili (ilość uzależniona od wielkości papryczki)
4 listki anchois
2 płaski łyżki bułki tartej
sok i skórka z 1/4 cytryny
parmezan
oliwa z oliwek
sól


Przepis Kulinarny:

Drobno pokrój czosnek i papryczkę chili i wrzuć wszystko na rozgrzaną patelnię.

Dodaj 2 łyżki oliwy, sok z cytryny oraz umieść anchois i bułkę tartą. Dopraw wszystko odrobiną soli i smaż wszystko na niewielkim ogniu przez 4 minuty.

Teraz do smażonych składników dodaj pokrojony w grubą kostkę koper włoski (podczas krojenia wykrój i odstaw korzeń znajdujący się w środku kopru włoskiego) i smaż wszystko przez 5 minut. W czasie smażenia rozpocznij gotowanie makaronu.

Po upływie 5 minut dodaj do smażonych warzyw pomidory i duś wszystko na niewielkim ogniu do momentu ugotowania makaronu.

Odcedzony makaron dodaj do warzyw i sosu pomidorowego i smaż wszystko przez 2 minuty.

Teraz przenieś danie na talerze i posyp wszystko odrobiną startego parmezanu oraz startej skórki z cytryny.


[LINK NIEAKTUALNY]

post-30698-0-28298800-1395861321_thumb.j

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.