meskakuchnia Opublikowano 26 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2014 Danie dla 2 osóbSkładniki: 250g makaronu typu „Bavette” 1/2 dużego kopru włoskiego 2 ząbki czosnku 4 pomidory lub 1 puszka(450ml) pomidorów bez skórki 1/2 lub 1/4 papryczki chili (ilość uzależniona od wielkości papryczki) 4 listki anchois 2 płaski łyżki bułki tartej sok i skórka z 1/4 cytryny parmezan oliwa z oliwek sólPrzepis Kulinarny: Drobno pokrój czosnek i papryczkę chili i wrzuć wszystko na rozgrzaną patelnię. Dodaj 2 łyżki oliwy, sok z cytryny oraz umieść anchois i bułkę tartą. Dopraw wszystko odrobiną soli i smaż wszystko na niewielkim ogniu przez 4 minuty. Teraz do smażonych składników dodaj pokrojony w grubą kostkę koper włoski (podczas krojenia wykrój i odstaw korzeń znajdujący się w środku kopru włoskiego) i smaż wszystko przez 5 minut. W czasie smażenia rozpocznij gotowanie makaronu. Po upływie 5 minut dodaj do smażonych warzyw pomidory i duś wszystko na niewielkim ogniu do momentu ugotowania makaronu. Odcedzony makaron dodaj do warzyw i sosu pomidorowego i smaż wszystko przez 2 minuty. Teraz przenieś danie na talerze i posyp wszystko odrobiną startego parmezanu oraz startej skórki z cytryny. [LINK NIEAKTUALNY] Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.