Ewa_91 Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Cześć, zrobiłam niedawno pyszny przepis na śledzie po Wileńsku dla ciężarnej siostry. Musicie użyć 4 duże śledzie Matyjasy, 2 duże cebule, 10 dkg suszonych grzybów, 4 ogórki kiszone, 3 łyżki ketchupu, przyprawy (pieprz i sól) oraz sok z cytryny. Grzyby dokładnie myjemy i wrzucamy je do garnka. Zalewamy niewielką ilością wody i zostawiamy je na noc. Drugiego dnia gotujemy je w tej samej wodzie, tak długo, aż będą miękkie. Śledzie moczymy w wodzie ok. godziny czasu. Grzyby po ugotowaniu się, kroimy w paseczki. Cebulę drobno siekamy i smażymy na złoty kolor. Następnie dorzucamy grzyby i przyprawiamy do smaku. Łączymy z drobno posiekanymi ogórkami i ketchupem. Pokrojone w paseczki śledzie układamy do brytfanny, a na nie układamy farsz. Odstawiamy na noc do lodówki. Przepis zaczerpnęłam ze strony https://termisil.com/ Śledzie robiłam w ich naczyniu, wyszło jak zwykle wszystko bardzo smaczne. Cytuj
Natalia444 Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Tak się składa, że tez jestem w ciąży i mam ochotę na śledziki, w ogóle na dobrą rybę 🙂 Dziękuję za przepis, skorzystam , jutro biorę się do roboty bo wygląda bardzo smakowicie! Cytuj
er_kitchen Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Tak się składa, że tez jestem w ciąży i mam ochotę na śledziki, w ogóle na dobrą rybę 🙂 Dziękuję za przepis, skorzystam , jutro biorę się do roboty bo wygląda bardzo smakowicie! Cześć, zrobiłam niedawno pyszny przepis na śledzie po Wileńsku dla ciężarnej siostry. Musicie użyć 4 duże śledzie Matyjasy, 2 duże cebule, 10 dkg suszonych grzybów, 4 ogórki kiszone, 3 łyżki ketchupu, przyprawy (pieprz i sól) oraz sok z cytryny. Grzyby dokładnie myjemy i wrzucamy je do garnka. Zalewamy niewielką ilością wody i zostawiamy je na noc. Drugiego dnia gotujemy je w tej samej wodzie, tak długo, aż będą miękkie. Śledzie moczymy w wodzie ok. godziny czasu. Grzyby po ugotowaniu się, kroimy w paseczki. Cebulę drobno siekamy i smażymy na złoty kolor. Następnie dorzucamy grzyby i przyprawiamy do smaku. Łączymy z drobno posiekanymi ogórkami i ketchupem. Pokrojone w paseczki śledzie układamy do brytfanny, a na nie układamy farsz. Odstawiamy na noc do lodówki. Przepis zaczerpnęłam ze strony https://termisil.com/ Śledzie robiłam w ich naczyniu, wyszło jak zwykle wszystko bardzo smaczne. Wczoraj przetestowałam - super! :) Cytuj
ra_szymczak Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2014 oki na pewno spróbuję zwłaszcza, że dawno nie jadłem dobrego śledzika :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.