Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, zrobiłam niedawno pyszny przepis na śledzie po Wileńsku dla ciężarnej siostry. Musicie użyć 4 duże śledzie Matyjasy, 2 duże cebule, 10 dkg suszonych grzybów, 4 ogórki kiszone, 3 łyżki ketchupu, przyprawy (pieprz i sól) oraz sok z cytryny.  

Grzyby dokładnie myjemy i wrzucamy je do garnka. Zalewamy niewielką ilością wody i zostawiamy je na noc. Drugiego dnia gotujemy je w tej samej wodzie,  tak długo, aż będą miękkie. Śledzie moczymy w wodzie ok. godziny czasu. Grzyby po ugotowaniu się, kroimy w paseczki. Cebulę drobno siekamy i smażymy na złoty kolor. Następnie dorzucamy grzyby i przyprawiamy do smaku. Łączymy z drobno posiekanymi ogórkami i ketchupem.  Pokrojone w paseczki śledzie układamy do brytfanny, a na nie układamy farsz. Odstawiamy na noc do lodówki.

Przepis zaczerpnęłam ze strony https://termisil.com/

Śledzie robiłam w ich naczyniu, wyszło jak zwykle wszystko bardzo smaczne.

Opublikowano

Tak się składa, że tez jestem w ciąży i mam ochotę na śledziki, w ogóle na dobrą rybę 🙂 Dziękuję za przepis, skorzystam , jutro biorę się do roboty bo wygląda bardzo smakowicie!

Opublikowano

Tak się składa, że tez jestem w ciąży i mam ochotę na śledziki, w ogóle na dobrą rybę 🙂 Dziękuję za przepis, skorzystam , jutro biorę się do roboty bo wygląda bardzo smakowicie!

 

Cześć, zrobiłam niedawno pyszny przepis na śledzie po Wileńsku dla ciężarnej siostry. Musicie użyć 4 duże śledzie Matyjasy, 2 duże cebule, 10 dkg suszonych grzybów, 4 ogórki kiszone, 3 łyżki ketchupu, przyprawy (pieprz i sól) oraz sok z cytryny.  

Grzyby dokładnie myjemy i wrzucamy je do garnka. Zalewamy niewielką ilością wody i zostawiamy je na noc. Drugiego dnia gotujemy je w tej samej wodzie,  tak długo, aż będą miękkie. Śledzie moczymy w wodzie ok. godziny czasu. Grzyby po ugotowaniu się, kroimy w paseczki. Cebulę drobno siekamy i smażymy na złoty kolor. Następnie dorzucamy grzyby i przyprawiamy do smaku. Łączymy z drobno posiekanymi ogórkami i ketchupem.  Pokrojone w paseczki śledzie układamy do brytfanny, a na nie układamy farsz. Odstawiamy na noc do lodówki.

Przepis zaczerpnęłam ze strony https://termisil.com/

Śledzie robiłam w ich naczyniu, wyszło jak zwykle wszystko bardzo smaczne.

 

Wczoraj przetestowałam - super! :)

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.