Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej,

moja ciocia ma alergię na nikiel, co oznacza, że nie może jeść następujących produktów:

  • podroby, owoce morza, łosoś, śledzie, konserwy
  • sery topione, sery twarde i półtwarde
  • piwo i wino
  • mocne herbaty zielone i czarne
  • czekolada, kakao
  • migdały, orzechy laskowe, ziemne, ziarno słonecznika
  • mleko sojowe, produkty sojowe, ziarno soi
  • produkty zbożowe, proszki do pieczenia (pieczywo na proszku), mąka grubo mielona
  • kukurydza, szpinak, czosnek, cebula
  • zielona kapusta, sałata głowiasta, szparagi
  • pomidory, marchew, papryka, koncentrat pomidorowy, ocet, chrzan
  • gruszki, wiśnie, banany, brzoskwinie, ananasy, suszone śliwki
  • produkty konserwowe
  • rośliny strączkowe

Tak się składa, że przyjeżdża do nas w odwiedziny i chciałabym upichcić coś, co jej nie zaszkodzi.

Dodam, że jestem wegetarianką, więc mięso odpada.

 

Jakiś pomysł? 🙂

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.