asienka19873 Opublikowano 11 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2014 4 średniej wielkosci ziemniaki 2 duże łyżki drobno pokrojonego boczku wędzonego Garść tartego sera 1 łyżka gęstej śmietany Sól, pieprz 1 malutka cebulka Ziemniaki ugotować wraz ze skórką ( wybrać taka odmianę jak na sałatkę jarzynową, bardziej twardszą żeby sie nie rozpadały ) i przestudzić. Z ciepłych ziemniaków wyjąc łyżeczka trochę środka. Boczek przesmazyc wraz z drobno posiekana cebulką. Do ziemniaków dodać boczek z cebulką, ser i śmietanę, doprawić solą i pieprzem i dokładnie wymieszać. Przygotowanym farszem napełnić wydrążone ziemniaki i zapiec w 200'C ok. 20 min. Podawać na gorąco jako dodatek obiadowy. Smacznego ! :) Cytuj
seneka Opublikowano 15 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2014 Świetnie wyglądają i chyba się skuszę, żeby je zrobić zamiast normalnych ziemniaczków do obiadu. Cytuj
asienka19873 Opublikowano 15 Lipca 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2014 Polecam, nam smakują bardzo :) Cytuj
Dorota Opublikowano 17 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2014 Mniam 🙂 ale cudeńko Askieńko - masz super pomysły! :grin: Cytuj
asienka19873 Opublikowano 19 Lipca 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2014 A dziękuję bardzo :) polecam na obiadek :) Cytuj
Dorota Opublikowano 19 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2014 Kusząca propozycja, dziękuję :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.