Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

4 średniej wielkosci ziemniaki

2 duże łyżki drobno pokrojonego boczku wędzonego

Garść tartego sera

1 łyżka gęstej śmietany

Sól, pieprz

1 malutka cebulka

Ziemniaki ugotować wraz ze skórką ( wybrać taka odmianę jak na sałatkę jarzynową, bardziej twardszą żeby sie nie rozpadały ) i przestudzić.

Z ciepłych ziemniaków wyjąc łyżeczka trochę środka. Boczek przesmazyc wraz z drobno posiekana cebulką. Do ziemniaków dodać boczek z cebulką, ser i śmietanę, doprawić solą i pieprzem i dokładnie wymieszać. Przygotowanym farszem napełnić wydrążone ziemniaki i zapiec w 200'C ok. 20 min. Podawać na gorąco jako dodatek obiadowy. Smacznego ! :)

post-6578-0-70131100-1405088141_thumb.jp

post-6578-0-73829200-1405088187_thumb.jp

post-6578-0-97452000-1405088240_thumb.jp

post-6578-0-60585000-1405088289_thumb.jp

post-6578-0-57253800-1405088337_thumb.jp

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.