ra_szymczak Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Prosty i szybki w wykonaniu deser przypadnie do gustu nie jednemu małemu łakomczuszkowi a dzięki nucie cynamonu mimo upałów wracają wspomnienia o świątecznych piernikach babci. Składniki - 3 jabłka - 3 łyżki cukru - 2 łyżki soku z cytryny - 2 łyżeczki cynamonu Wykonanie Do garnka wlać ½ szklanki wody, dodać sok z cytryny, cukier oraz cynamon. Wymieszać i doprowadzić do wrzenia. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, miąższ pokroić w dużą kostkę i wrzucić do wrzącego syropu. Gotować ok.10 minut pod przykryciem aż jabłka będą miękkie a część płynu odparuje. Podawać gorące. Zdjęcie potrawy znajdziecie tutaj Cytuj
kurczak Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Smaczne, dobre dla małych dzieci Cytuj
ra_szymczak Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2014 moja córeczka w momencie zmiotła całą porcję z talerza :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.