kurczak Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Przepis dostałam od koleżanki jestem pod wrażeniem prostoty i smamaku Potrzebujemy: 1 duża cukinia 2 male7 cebule 0, 5 kostki rosolowej Sól, pieprz Cebjle kroimy wpaskklekko podsamzamy, dorzucamy pokrojoną cukinię, smażymy az zmieknie, przerzucamy do garnka zalewamy wodą, dodajemy przyprawy, chwile4 gotujemy, miksujemy i gotowe :) Cytuj
makagn82 Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2014 polecam dodać do tego również 1 por, będzie lepiej smakowało :) Ja taką zupę podaję najczęściej z grzankami czosnkowymi - wyśmienicie smakuje :) oczywiście na talerzu dodaję jeszcze łyżkę jogurtu naturalnego :) Cytuj
bober16060 Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2014 ja robię krem z cukini, bez kostki rosołowej, z dodatkiem sera pleśniowego. Natomiast jak robię krem z dyni, to zamiast imbiru, którego nie lubię dodaje curry Cytuj
ra_szymczak Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Świetny przepis - wypróbowałem i polecam jednak muszę się przyznać, że od siebie dodałem jeszcze serek topiony kremowy - pychotka :) Cytuj
kurczak Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Tak dodaję włąsnie mało wody by wyszedł krem, uwielbiam smak cukinii i chyba dopóki mi się nie znudzi nie będę go modyfkować :) Cytuj
bober16060 Opublikowano 7 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2014 Przepis dostałam od koleżanki jestem pod wrażeniem prostoty i smamaku Potrzebujemy: 1 duża cukinia 2 male7 cebule 0, 5 kostki rosolowej Sól, pieprz Cebjle kroimy wpaskklekko podsamzamy, dorzucamy pokrojoną cukinię, smażymy az zmieknie, przerzucamy do garnka zalewamy wodą, dodajemy przyprawy, chwile4 gotujemy, miksujemy i gotowe 🙂 Ja do takiej zupy dodaję troche gorgonzoli ponieważ cukinia nie ma az takiego wyrazistego smaku, a ser pleśniowy dodaje wykwintnego smaku Cytuj
KulinarnyDuet Opublikowano 20 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2014 Zupy krem są fantastyczne, na pewno niedługo wyprobuję :) Cytuj
Dorota Opublikowano 26 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2014 Też lubię takie zupki, ostatnio gotuję z cukinii lub z dyni ;) Cytuj
figiel Opublikowano 29 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2014 Ja dodaję pokrojony w drobną kostkę i podsmażony wędzony boczek z cebulą i czosnkiem - na końcu zaciągam śmietaną . Cytuj
Dorota Opublikowano 29 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2014 Też fajny pomysł Figielku, dziękuję :) Cytuj
pietruszka_21 Opublikowano 13 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2015 faktycznie prosty przepis. polecam też do zupki dorzucić ziemniaczka (1-2 szt.) i potem całą zupkę blendować i przecisnąć przez sito. o boczku nie słyszałam, ale jakoś w mojej głowie połączenie tych smaków gra. wiec przy nastepnej sposobnosci skorzystam ;) Cytuj
shproota Opublikowano 24 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2015 taką musakę mogę jeść codziennie Cytuj
wiecznie_glodny Opublikowano 27 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2015 Lubię cukinie bo można ją wykorzystać na wiele różnych sposobów, od zup po zapiekanki czy dania jednogarnkowe. Mam nadzieje, że w tym roku Hiszpania nie będzie miała przymrozków mocnych, bo znowu cuknia zdrożeje. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.