bober16060 Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2014 cebula ziemniaki dwa bakłażany 1 kg mięsa mielonego wołowego kilka pomidorów do beszamelu: 3 szkl mleka, 1 szkl rosołu, 4 łyżki mąki, 3 żółtka trochę sera startego żółtego, ale niedużo czosnek oregano sól 2 łyżki bułki tartej - kroimy w plastry ziemniaki, bakłażany, pomidory - bakłażany zmiękczamy, ja to robię w mikrofali - smażymy na oleju cebulę, posiekany czosnek - dodajemy mięso i smażymy, przyprawiamy, wsypujemy bułkę tartą, mieszamy, odstawiamy na bok, tak by sos odpłynął - na dno blachy układamy: ziemniaiki (jeśli ktoś lubi można je lekko podsmazyć), posypujemy oregano - na ziemniaki układamy bakłażany, posypujemy oregano, pomidory, posypujemy - wysypujemy na warstwy mięso, posypujemy serem i polewamy beszamelem beszamel: Cytuj
ra_szymczak Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Coś chyba uciekło z tego przepisu ale zapowiada się nieźle :) Cytuj
julianA Opublikowano 31 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2015 Super przepis! :) Chyba z niego skorzystam! Cytuj
strymczyk Opublikowano 2 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2015 fajna opcja obiadowa, a to jest rekonstrukcja prawdziwej musaki czy jak? Cytuj
zyraffa Opublikowano 22 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2015 beszamel z rosołem to chyba już nie beszamel ;) ale warto spróbować Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.