ra_szymczak Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Prosta w wykonaniu zupa krem zaspokoi nasz apetyt na sycący obiad oraz dostarczy nam porcję zdrowych witamin. Składniki - 1 brokuł - 1 średnia cebula - 2 – 3 ząbki czosnku - 3 średnie ziemniaki - 1 l bulionu warzywnego - sól, pieprz - 1 łyżka oliwy Wykonanie Posiekać cebulę, ziemniaki pokroić w małą kostkę i razem z cebulą podsmażyć na oliwie aż cebula się zrumieni. Do ziemniaków i cebuli wlać bulion. Włożyć podzielone na różyczki brokuł i czosnek przeciśnięty przez praskę. Doprawić. Gotować ok. 15 minut, pod koniec gotowania dodać ser. Wystudzić i zmiksować. Zdjęcie potrawy znajdziecie tutaj Cytuj
Dorota Opublikowano 30 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2015 Dokładnie, teraz brokuły są świeże, urodne to trzeba będzie się skusić :) Mniam! Ps. Dzieci nazywają taką zupkę - zupką Shreka ;) Cytuj
Dorota Opublikowano 29 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2015 Ja też zawsze dodaję ziemniaczki do zupki krem z tego właśnie powodu, że fajnie zagęszczają, i właśnie dzisiaj gotowałam zupkę krem, i też zieloną, ale ze świeżego zielonego groszku - mniam 🙂 Cytuj
Marikka Opublikowano 14 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2016 Moje dziecko uwielbia taką zupkę:) Cytuj
ra_szymczak Opublikowano 10 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2017 no na razie dla mnie jest to jedyny sposób na przemycenie większej ilości warzyw do diety córeczki :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi