ra_szymczak Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Ciekawy sposób na tradycyjne kotlety z kurczaka. Dodatek sera i majonezu nadają kurczakowi nowego, oryginalnego smaku. Składniki - podwójny filet z kurczaka - jajko - 2 łyżki mąki - 2 łyżki majonezu - 15 dag startego żółtego sera - mielona słodka papryka, pieprz ziołowy - sól, pieprz - olej Wykonanie Filet umyć, osuszyć, pokroić w średnią kostkę, przełożyć do miski. Dodać mąkę, jajko, majonez i starty ser, wymieszać. Doprawić papryką pieprzem ziołowym, solą i pieprzem czarnym. Niewielkie porcje masy nakładać na rozgrzany olej. Smażyć na złoty kolor z obu stron Uwaga – sprawdzona rada 1) jeżeli podczas wyrabiania masa będzie za sucha należy dodać majonezu, jeżeli za mokra - mąki Zdjęcie potrawy znajdziecie tutaj Cytuj
pietruszka_21 Opublikowano 13 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2015 brzmi apetycznie. kiedyś robiłam placuszki z kurczaka, pieczarek i majonezu tez fajna opcja na podanie kurczaczka w innej odslonie. Cytuj
ankaszym Opublikowano 6 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2016 uwielbiam kurczaka więc pewnie wypróbuję ten przepis! Dzięki! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.