ra_szymczak Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Prosty i łatwy w wykonaniu przepis. Mięso jest soczyste i kruche a dzięki dodatkowi warzyw za jednym zamachem mamy gotowy obiad dla całej rodziny. Składniki - 80 dag schabu - 30 dag małych marchewek - 60 dag małych ziemniaków - zioła prowansalskie, słodka mielona papryka - sól, pieprz - olej Wykonanie Schab umyć, osuszyć, natrzeć przyprawami oraz solą i pieprzem. Zawinąć w folię aluminiową, wstawić do lodówki na 2 godziny. Ziemniaki umyć, obrać, przekroić w pół. Marchewki umyć, przekroić wzdłuż i pokroić w słupki długości ok. 5 cm. Po wyjęciu schab obsmażyć delikatnie na oleju, przełożyć do naczynia żaroodpornego, spryskać odrobiną wody i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 15 minut w temperaturze 200oC, następnie 25 minut w temperaturze 180oC. Warzywa wymieszać z olejem na którym podsmażał się schab, przełożyć do mięsa i piec 30 minut w temperaturze 180oC i na koniec 10 minut w temperaturze 220oC. Zdjęcie potrawy znajdziecie tutaj Cytuj
KulinarnyDuet Opublikowano 20 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2014 Zdjęcie potrawy zachęca do wypróbowania :) Cytuj
kingaprzepisy Opublikowano 26 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2014 Super przepis, jestem matką karmiącą piersią i szukam przepisów lekkostrawnych, myślę że na następny obiad przetestuję ten przepis :-) Cytuj
pietruszka_21 Opublikowano 13 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2015 na tym zdjęciu marchewki wyglądają tak jakbyś je karmelizowała. coż wszystkie składni w domu posiadam więc jutro przygotuje pyszny obiad ;) Cytuj
ciasteczko_85 Opublikowano 1 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2015 Proste, ale jakże smaczne danie :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.