Beella Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Składniki: 1,5kg zielonych pomidorów 1kg świeżych ogórków gruntowych 1kg białej kapusty 0,5kg cebuli 0,5 kg marchwi 0,5kg czerwonej papryki 1szklanka cukru 1szklanka octu 10% 2łyżki soli 5 łyżek oliwy z oliwek Przygotowanie: Jarzyny umyć.Pomidory,cebulę i ogórki pokroić w krążki,marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach,paprykę pokroić w paski a kapustę poszatkować.Wszystkie składniki połączyć ze sobą,doadać sól,cukier,ocet i oliwę z oliwek.Dokładnie wymieszać i pozostawić na noc pod przykryciem.Tak przygotowaną sałatkę przełożyć do umytych słoików i zalać uzyskanym sokiem.Pasteryzować 20min mniejsze słoiki większe 30min. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.