Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Składniki:

 

 1,5kg zielonych pomidorów

1kg świeżych ogórków gruntowych

1kg białej kapusty

0,5kg cebuli

0,5 kg marchwi

0,5kg czerwonej papryki

1szklanka cukru

1szklanka octu 10%

2łyżki soli

5 łyżek oliwy z oliwek

 

Przygotowanie:

Jarzyny umyć.Pomidory,cebulę i ogórki pokroić w krążki,marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach,paprykę pokroić w paski a kapustę poszatkować.Wszystkie składniki połączyć ze sobą,doadać sól,cukier,ocet i oliwę z oliwek.Dokładnie wymieszać i pozostawić na noc pod przykryciem.Tak przygotowaną sałatkę przełożyć do umytych słoików i zalać uzyskanym sokiem.Pasteryzować 20min mniejsze słoiki większe 30min.

 

post-12133-0-88281200-1409044691_thumb.j

post-12133-0-00689700-1409044722_thumb.j

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.