ra_szymczak Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Niezwykle sycąca i aromatyczna zupa krem zaspokoi głód każdego domowego głodomorka. Składniki - 1,5 L bulionu warzywnego - 8 średnich ziemniaków - 1,5 główki czosnku - 2 cebule - sól, pieprz - olej Wykonanie Czosnek obrać, posiekać. Cebulę pokroić w kostkę. Razem zeszklić na rozlanym oleju. Podsmażoną cebulę i czosnek przełożyć do bulionu. Ziemniaki pokroić w kostkę i również dodać do bulionu. Całość gotować na małym ogniu, aż ziemniaki będą miękkie. Doprawić solą i pieprzem. Gotową zupę wystudzić, zmiksować na krem i znowu podgrzać. Zdjęcie potrawy znajdziecie tutaj Cytuj
jaroszk_a Opublikowano 7 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2015 do zupki dodaje jeszcze sera żółtego :) Cytuj
miodek90 Opublikowano 16 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2015 super przepis! w sumie to do zupki wlałem dwie łyżki śmietany i zrobiłem osobno grzanki. wydaje mi się, że ser żółty doskonale by się komponował w tym zestawieniu. Cytuj
SmakiAgi Opublikowano 27 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2016 Hej, robiłam podobną zupę, tylko bez ziemniaków, wyszło mi coś takiego: https://www.smakiagi.pl/przepis/414/czosnkowa-zupa-krem-tymiankiem/ Zapraszam do testowania :) Cytuj
kaszubska_ona Opublikowano 24 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2016 Kiedyś robiłam krem z czosnku i zupa nie była aż tak dobra jak się spodziewałam. Praktycznie nie czułam czosnku Cytuj
Dorota Opublikowano 25 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2016 To może za mało czosnku w niej było lub za długo była gotowana ;) Cytuj
mala_kuchareczka Opublikowano 11 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2016 U mnie w domu zupę czosnkową robiło się z dodatkiem sera topionego tylżyckiego. Wychodziła taka lekko biaława, do tego podawało się jakieś grzanki. Takie zupy czosnkowe są chyba popularne na Słowacji i w Czechach, tylko spotykałam się z różnymi odmianami jak do tej pory. Były albo takie łudząco podobne do rosołu z wciśniętym czosnkiem, z wbitym jajkiem, które podczas mieszania w zupie się ścinało, były też takie bardziej zabielane. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.