ra_szymczak Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Świetne połączenie delikatnego mięsa, egzotycznego ananasa i słodkiej żurawiny daje nam niezwykłe danie będące idealną propozycją na niedzielny obiad. Składniki - 2 filety z kurczaka - 4 plastry ananasa z puszki - 4 plastry sera żółtego - słoiczek żurawiny - sól, pieprz - jajko - bułka tarta - olej Wykonanie Filety umyć, osuszyć, podzielić na 4 części. Lekko rozbić. Oprószyć solą i pieprzem. Obtoczyć w rozkłóconym jajku i bułce tartej. Usmażyć z obu stron na rozgrzanym oleju. Nie zdejmując z patelni na podsmażone filety położyć plastry ananasa, w środek włożyć żurawinę. Całość przykryć plastrem sera. Patelnię przykryć i podsmażyć filety, aż ser się roztopi. Uwaga – sprawdzona rada 1) aby żurawina była widoczna, w serze można wyciąć małą dziurkę lub użyć gatunku z dziurami Zdjęcie potrawy znajdziecie tutaj Cytuj
szamofnik Opublikowano 19 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2015 Panierka na mące kukurydzianej to dopiero petarda Cytuj
s3ler Opublikowano 23 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2015 średnio przepadam za ananasem, ale wypróbuje go w takiej formie. Cytuj
argon Opublikowano 26 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2015 proste i jakże smaczne dane. Cytuj
B0RYS Opublikowano 6 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2015 klasyki nic nie przebije Cytuj
ankaszym Opublikowano 6 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2016 Jadlam to u siostry. Kapitalne polączenie smakow ja dla mnie Cytuj
Dorota Opublikowano 10 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2016 Dla mnie też fajne jest to połączenie - lubię takie smaki - trzeba będzie się skusić - dziękuję :) Cytuj
sendej Opublikowano 13 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2016 Muszę spróbować tego połączenia. Brzmi bardzo zachęcająco. Cytuj
PawelKolas Opublikowano 1 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2016 Lubie takie połączenia :) NA pewno spróbuję :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi