Gość Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Ciasto Capuccino Składniki: Biszkopt: 8 jajek 2 szklanki mąki tortowej 1 1/2 szklanki cukru 1 1/2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa: 500 ml śmietany (36%) kremówki 2 łyżki kawy cappuccino o dowolnym smaku 1 opakowanie cukru waniliowego PONADTO: polewa czekoladowa, może być kupna Sposób wykonania: Jajka ubić z cukrem. Do ubitych jaj dodawać po łyżce mąki oraz proszek do pieczenia. Wlać ciasto i piec przez okolo 35 minut w temp 180 stopni. MASA: śmietanę ubić z cukrem waniliowym, pod koniec dodać cappuccino. Zimny biszkopt przekroić na 2 lub 3 części i przełożyć masą. Górną warstwę polać polewą. Mozna na polewę posypać wiórkami z czekolady (w cześniej czekoladę włożyć na 15 min do lodówki). Cytuj
Anka84 Opublikowano 14 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2005 Ciekawy przepis, ciasto wydaje się być smaczne po przyrządzeniu:) Czekam na opinie tych, którzy zdecydują się je upiec:) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.