Armenika Opublikowano 17 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2014 Wyjmujesz rybę z zamrażalnika i ….. nie smakuje jak świeża. Następnym razem gdy wyciągniesz rybę z zamrażalnika rozmroź ją w naczyniu z mlekiem. Przesoliłaś zupę? Nie wylewaj jej, wrzuć obrane jabłko lub ziemniaka do garnka i gotuj z potrawą przez 10 minut. Ryba przywiera do patelni za każdym razem gdy ją smażysz. Zastosuj taką sztuczkę, przed smażeniem upraż sól, przetrzyj patelnię i dopiero wtedy nalej olej. Już masz dość sklejającego się ryżu? Dodaj do gotującej wody łyżkę soku z cytryny. Gdy ryż się ugotuje, odczekaj chwilę i spulchnij go widelcem. Kalafior jest mdły? Podkreśl jego smak gotując go w mleku z odrobiną cukru. Więcej ciekawych sztuczek w art. Sztuczki w kuchni Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.