creed Opublikowano 28 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2014 Witam chciałam pokazać tort, który upiekłam dla synka na drugie urodziny, oto krótka instrukcja: najpierw upiekłam biszkopt z 10 jaj o wymiarach 25x30 cm, przekroiłam na 3 blaty. wykroiłam podstawę tortu o szerokości ok 13-14 cm, następnie wykroiłam górę i wszystko przełożyłam bitą śmietaną i brzoskwiniami, nadałam finalny kształt i całość obsmarowałam masą maślaną. aby było mi łatwiej narysowałam mniej więcej na torcie rysunki jakie będę wyciskać. koła zrobione z delicji (mogą być inne ciastka) I później już sama dekoracja wyciskana za pomocą tylek cukierniczych. krem barwiony barwnikami w proszku, oprócz czerwonego - specjalnie kupiłam pierwszy raz barwnik w żelu, bo myślałam że da mi intensywnie czerwony kolor - a barwnik okazał się klapą i dlatego zygzak jest właściwie różowy a nie czerwony :/ miałam w domu bordowy w proszku ale bałam się że mi wyjdzie nie wiadomo jaki kolor, a już nie miałam masła więc nie chciałam ryzykować. zdjęcia raczej niewiele mówią o tym jak go zrobić dlatego zapraszam do obejrzenia filmu: zdjęcia tortu Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi