Dawid1346 Opublikowano 17 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2014 Witam. Gotowałem dzisiaj golonki mam ok 3 l wywaru z tego przepysznego mięsa. Chciałem zrobić zupę fasolową ale nie wiem jak. Czy da radę zdobić fasolową na tym wywarze ? Proszę o przepis. Cytuj
Dorota Opublikowano 18 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2014 Witaj 🙂 Fasolowa dobry pomysł, innym razem można zrobić też grochówkę, kapuśniak, krupnik, flaczki, ogórkową lub przepyszny żurek (ja bym chyba go wybrała ;-)) Przepis na zupę fasolową tutaj ;-) W tym przepisie fasolka jest z puszki, ale może być również fasolka Jaś, wtedy trzeba ją na noc zamoczyć w zimnej wodzie, potem wodę odlać, a fasolkę zalać czystą wodą lub wrzucić do przecedzonego wywaru z golonki i gotować do miękkości (czyli przez około 1,5 godziny). Pod koniec gotowania (na jakieś 20 minut przed końcem) dodajemy warzywa, potem przyprawy tak jak w przepisie. Powodzenia i smacznego 🙂 Cytuj
Dawid1346 Opublikowano 23 Listopada 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2014 Dodałem warzywa, wędzony boczek, smażoną cebulę i wyszła wspaniała zupa. Palce lizać :) Dzięki Cytuj
Dorota Opublikowano 28 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2014 Proszę bardzo, no zabrzmiało smakowicie :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.