Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

200 g mąki

70 g cukru pudru

2 op. budyniu śmietankowego lub czekoladowego ( 74 g )

2 cukry waniliowe

180 g miękkiego masła

3 łyżki wody

Wszystkie składniki połączyć i zagnieść miękkie ciasto. Gdyby sie kleiło do rąk podsycać jeszcze odrobiną mąki.

Z ciasta robic małe kuleczki wielkości wiśni i kłaść na blachę wyłożoną papierem do pieczenia w lekkich odstępach ( po ok. 25 kulek na blachę ). Następnie maczanym w mące widelcem należy rozpłaszczyć każdą kuleczkę, otrzymamy ciasteczko z typowym wzorkiem widelca 🙂 pieczemy 10-11 minut w 200'C. Po upieczeniu studzimy na kratce i możemy spakować zimne do puszki

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.