asienka19873 Opublikowano 2 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2014 200 g mąki 70 g cukru pudru 2 op. budyniu śmietankowego lub czekoladowego ( 74 g ) 2 cukry waniliowe 180 g miękkiego masła 3 łyżki wody Wszystkie składniki połączyć i zagnieść miękkie ciasto. Gdyby sie kleiło do rąk podsycać jeszcze odrobiną mąki. Z ciasta robic małe kuleczki wielkości wiśni i kłaść na blachę wyłożoną papierem do pieczenia w lekkich odstępach ( po ok. 25 kulek na blachę ). Następnie maczanym w mące widelcem należy rozpłaszczyć każdą kuleczkę, otrzymamy ciasteczko z typowym wzorkiem widelca 🙂 pieczemy 10-11 minut w 200'C. Po upieczeniu studzimy na kratce i możemy spakować zimne do puszki Cytuj
Dorota Opublikowano 4 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2014 Ale pięknie się prezentują te ciasteczka :) Cytuj
asienka19873 Opublikowano 7 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2014 Dziękuje, będę piekła na święta w następnym tygodniu, chyba z podwójnej porcji bo dobre, już wszystkie zjedzone :) Cytuj
Dorota Opublikowano 9 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2014 :) No i zachęcają do jedzenia te ciasteczka - są takie "na raz" - do buzi :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.