Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Składniki:

0,5kg filetów śledziowych solonych

3 duże cebule

50ml oleju

3 łyżki cukru

2łyżki octu winnego

łyżka słodkiej papryki w proszku

1/2 papryczki chilli

100gr suszonych śliwek

ziarna pieprzu

ziela angielskiego

liść laurowy

sól

 

Przygotownie:

Śledzie moczymy w wodzie około 3godzin.Olej wylewamy na patelnię i smażymy na nim cebulę pokrojoną w piórka,solimy.Dodajemy cukier i mieszając doprowadzamy do lekkiej karmelizacji.Wsypujemy paprykę uważając aby się nie przypaliła,wlewamy ocet jeszcze chwilę wszystko smażyć.Zdjąć z ognia dodać pokrojoną papryczkę chilli (można dodać w proszku)kilka ziaren pieprzu,ziela angielskiego i pokruszone liście laurowe oraz pokrojone w kostkę śliwki.Pozostwiamy do ostygnięcia.Śledzie wyjmujemy z wody osączmy i kroimy na kawałki,układamy warstwami w miseczce farsz śledzie.Wstawiamy do lodówki na kilka dni.

 

  • 4 tygodnie później...
  • 7 miesięcy temu...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.