Skocz do zawartości

Sałatka Z Pierożkami ("to Jest Pyszne" Nr 4/2013)


Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zapraszałam na kolację i podałam takie oto coś. Smakowało wszystkim, a nie jest zbyt pracochłonne.

 

1 opakowanie (40dag) pierożków mięsno-szpinakowych lub tortellini z mięsem (kupiłam 40dag pierożków szpinakowych, to dokupiłam 10dag więcej szynki)

1 cebula

2 małe jabłka

1 łyżka oleju

7,5 dag pokrojonej w kostkę szynki

4 łyżki białego octu winnego

1 endywia (użyłam opakowania mieszkanki sałat z dodatkiem endywii)

sól, pieprz, cukier

 

Pierożki gotować we wrzącej wodzie wg opisu z opakowania. Cebulę pokroić w kostkę. Jabłka obrać, pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej. Wrzucić szynkę, cebulę, jabłka i smażyć 5 minut. Wlać ocet, zagotować. Doprawić solą, pieprzem i szczyptą cukru. Dosypałam jeszcze chili.

Pierożki po ugotowaniu wyjąć z wody, lekko ostudzić. Następnie pokroić w paski i dodać do ciepłej mieszkanki z szynką. Odstawić na chwilę. Endywię oczyścić, umyć, pokroić na kawałki i połączyć z pozostałymi składnikami.

 

SMACZNEGO! 🙂

 

  • 7 miesięcy temu...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.