justhi Opublikowano 8 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2015 Zapraszałam na kolację i podałam takie oto coś. Smakowało wszystkim, a nie jest zbyt pracochłonne. 1 opakowanie (40dag) pierożków mięsno-szpinakowych lub tortellini z mięsem (kupiłam 40dag pierożków szpinakowych, to dokupiłam 10dag więcej szynki) 1 cebula 2 małe jabłka 1 łyżka oleju 7,5 dag pokrojonej w kostkę szynki 4 łyżki białego octu winnego 1 endywia (użyłam opakowania mieszkanki sałat z dodatkiem endywii) sól, pieprz, cukier Pierożki gotować we wrzącej wodzie wg opisu z opakowania. Cebulę pokroić w kostkę. Jabłka obrać, pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej. Wrzucić szynkę, cebulę, jabłka i smażyć 5 minut. Wlać ocet, zagotować. Doprawić solą, pieprzem i szczyptą cukru. Dosypałam jeszcze chili. Pierożki po ugotowaniu wyjąć z wody, lekko ostudzić. Następnie pokroić w paski i dodać do ciepłej mieszkanki z szynką. Odstawić na chwilę. Endywię oczyścić, umyć, pokroić na kawałki i połączyć z pozostałymi składnikami. SMACZNEGO! 🙂 Cytuj
Dorota Opublikowano 9 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2015 Brzmi ciekawie Justynko - bardzo dziękuję :) Cytuj
W0JTEK Opublikowano 16 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2015 ciekawe, nie potrafiłam nigdzie dorwać pierożków ze szpinakiem więc wybrałem mięsne tortellini. sałatka wyszła całkiem przyzwoicie. Cytuj
szamofnik Opublikowano 19 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2015 Fajnie, ale nie lepiej takie pierozki samemu zrobic? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.