Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wymyślone na szybko, trochę podpatrzone, pycha!

Składniki na zupę :

2 duże czerwone papryki

1 duża cebula

1 marchew

1 pietruszka

1 por

Łyżka ostrej mielonej papryki

Łyżka słodkiej mielonej papryki

1,5 litra bulionu

5 ziemniaków

1 opakowanie fix przyprawy do gulaszu węgierskiego

Pulpety:

400 g mięsa mielonego

1 jajako

Łyżka vegety

1 namoczona bułka

Pieprz do smaku

Wykonanie:

Marchew, pietruszkę, cebulę, paprykę i por kroimy w kostkę i podsmażyć w garnku. Dosypujemy zmielone papryki i dalej podsmażamy aż zawartość zacznie nabierać czerwonego koloru. Zalewamy bulionem i gotujemy przez 15 minut. Ziemniaki kroimy w kostkę i gotujemy przez kolejne 10 minut. W między czasie wyrabiamy mięso. Formujemy małe pulpeciki, obtaczamy w mące i podsmażamy z każdej strony. Fix mieszamy w szklance gorącej wody i szklane naszego wywaru. Wlewamy wszystko spowrotem do garnka, dokładamy pulpety i tak gotujemy jeszcze 10 minut.

Smacznego!!

  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Nie takie trudne, nie robi się długo, spróbuję. Brzmi baaaaardzo smacznie, zwłaszcza że lubię takie zabawy kulinarne :)

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.