aaanndee Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2015 Wymyślone na szybko, trochę podpatrzone, pycha! Składniki na zupę : 2 duże czerwone papryki 1 duża cebula 1 marchew 1 pietruszka 1 por Łyżka ostrej mielonej papryki Łyżka słodkiej mielonej papryki 1,5 litra bulionu 5 ziemniaków 1 opakowanie fix przyprawy do gulaszu węgierskiego Pulpety: 400 g mięsa mielonego 1 jajako Łyżka vegety 1 namoczona bułka Pieprz do smaku Wykonanie: Marchew, pietruszkę, cebulę, paprykę i por kroimy w kostkę i podsmażyć w garnku. Dosypujemy zmielone papryki i dalej podsmażamy aż zawartość zacznie nabierać czerwonego koloru. Zalewamy bulionem i gotujemy przez 15 minut. Ziemniaki kroimy w kostkę i gotujemy przez kolejne 10 minut. W między czasie wyrabiamy mięso. Formujemy małe pulpeciki, obtaczamy w mące i podsmażamy z każdej strony. Fix mieszamy w szklance gorącej wody i szklane naszego wywaru. Wlewamy wszystko spowrotem do garnka, dokładamy pulpety i tak gotujemy jeszcze 10 minut. Smacznego!! Cytuj
piksarz Opublikowano 26 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2015 Nie takie trudne, nie robi się długo, spróbuję. Brzmi baaaaardzo smacznie, zwłaszcza że lubię takie zabawy kulinarne :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.