gamertr9 Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Witam, Szukam sprawdzonego przez kogoś, dobrego przepisu na pizzę jak z pizzerii (zamówioną), zwłaszcza na ciasto ale też na sos na spód. Wiem, że w necie jest mnóstwo przepisów ale co przepis to inne proporcje, emtody itd. a troche za dużo by tak sprawdzać daltego pytam kogoś kto już robił z jakiegoś przepisu (lub ma swój) i wie, ze pizza jest naprawde jak z pizzerii. :) Może być to przepis na pizze z piekarnika jak i pieczoną na kamieniu w piekarniku. :) Prosze o pomoc Cytuj
maricn555 Opublikowano 19 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2015 Nie wiem, w jakich pizzeriach jadasz, ale w większości sieciówek albo tanich pizzerii sos jest z wiaderka i rozrabia się go wodą. Ja takiego nie lubię ;) Najlepszy sos na spód zrobisz po prostu z pomidorów: - nacinasz 3-4 pomidory, sparzasz wrzątkiem, a następnie obierasz, - kroisz pomidory w kostkę i wrzucasz do garnka, - gotujesz do uzyskania ładnego sosu (nie musi mieć gładkiej i jednolitej konsystencji), - dodajesz soli, pieprzu i... cukru, - a na koniec zioła do smaku, czyli oregano, bazylia (ja dodaję posiekane świeże zioła). Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi