Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

125 g rukoli

150 g roszponki

200 g sera feta

400 g truskawek

125 ml wody

1 płaska łyżeczka vegety lub bulionu warzywnego w proszku

2 łyżki ciemnego octu balsamicznego

2 łyżki dobrej oliwy z oliwek

2 łyżki miodu plynnego

Ewentualnie sól i pieprz

Obie sałaty przebieramy i myjemy, osuszamy. Rucolę możemy poprzerywać na połowę. Truskawki szypułkujemy i myjemy. Fetę kroimy w kostkę.

Przygotowujemy dressing:

Do wysokiego naczynia przekładamy 125 g truskawek, dodajemy wodę, ocet,oliwę, miód, vegetę i miksujemy blenderem. Sos ewentualnie możemy doprawić solą i pieprzem. Najlepiej przygotować go trochę wczesniej i zostawic do przegryzienia się smaków.

Do miski przekładamy roszponkę, rukolę i resztę pokrojonych na ćwiartki truskawek, posypujemy fetą. Dressing wstrząsamy i polewamy surówkę, mieszamy.

Smakuje świetnie do duszonego miesa w sosie jak i do grilla. Polecam !

 

 

 

  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Prawda, po sezonie niestety :( ale na drugi rok jak znalazł, zapisz sobie przepis, naprawdę polecam :) 

Najlepiej ze świeżymi truskawkami, myślę ze z mrożonymi to już nie będzie to samo....

pozdrawiam cieplutko

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.