MyCookBookSoko Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Za oknem upał, w domu upał, wszędzie upał! Zapraszam więc na odrobinę ochłody z sorbetem arbuzowym. potrzebne składniki:ćwiartka arbuzasok z połowy cytrynyłyżka miodu 1. Podziel arbuza na części i pozbądź się pestek. Wrzuć do miski i rozgnieć widelcem. Możesz też zmiksować go w blenderze, ale ja wolę mieć w sorbecie kawałki arbuza. 2. Do tak przygotowanego arbuza dodaj sok z połowy cytryny i łyżkę miodu, wymieszaj dokładnie - aż do momentu kiedy miód całkowicie się rozpuści. A następnie przelej do dużego naczynia i wstaw do zamrażalnika. 3. Schładzaj przygotowanego arbuza przez 3 godziny, mieszając widelcem co 20 minut. Kiedy sorbet osiągnie już odpowiednią konsystencję, przełóż go do plastikowego pojemnika. Sorbet wyjmij z zamrażalnika chwilę przed podaniem. Serwuj w zmrożonym naczyniu z kawałkiem świeżego arbuza lub miętą. Zapraszam po więcej smacznych przepisów na mojego bloga: mycookbooksoko.blogspot.com oraz profil facebookowy: facebook.com/SokoCookBook Cytuj
DeliciousSB21 Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Mmm, wygląda smakowicie! Arbuz chodzi za mną od tygodnia, chyba najwyższa pora wybrać się do sklepu i nieco osłodzić sobie życie w czasie tych zabójczych upałów, szczególnie że Twój sorbet zdaje się nadawać do tego wręcz idealnie... Cytuj
MyCookBookSoko Opublikowano 29 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2015 Daj znać jak wyszedł :) Nadciąga kolejna fala upałów, więc chyba znów po niego sięgnę... Cytuj
julianA Opublikowano 31 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2015 Listopad może będzie cieplejszy od października i przyda się coś na ochłodę> :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.