krupczyk25 Opublikowano 14 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2015 Hej wszystkim! Chciałam podzielić się swoim prostym, ale pysznym przepisem wegetariański obiad - warzywka zapiekane w glazurze miodowej. Nadaje się zarówno jako danie obiadowe, jak i przystawka na imprezę ;) Składniki: 1 duży batat 1 czerwona cebula 2 średnie marchewki 2 małe buraki 1 czerwona papryka miód zioła prowansalskie trochę oliwy Sposób przygotowania: Wszystkie warzywa pokroić w mniej więcej równą kostkę (cebulę w piórka). W misce przygotować glazurę - wymieszać miód z ziołami i dolewać tyle oliwy, żeby całość dało się łatwo rozsmarować. Warzywa wrzucić na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, dobrze wysmarować glazurą, a następnie włożyć do piekarnika nagrzanego do 180*C i zostawić na 15-20min. Można je podawać z lekkim sosem na bazie jogurtu, koperku i soku z cytryny ;) Cytuj
s3ler Opublikowano 23 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2015 warzywa wyszły. dzięki za przepis Cytuj
B0RYS Opublikowano 6 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2015 dawno nie jadlem czegos tak smacznego, a zarazem tak prostego. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.