krupczyk25 Opublikowano 14 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2015 Niedawno znalazłam super rozwiązanie na wykorzystanie placków pszennych na tortille, które zostały mi po obiedzie. Składniki w zasadzie można zmieniać, ale ja zrobiłam to w wersji z szynką, sałatą i serkiem (i i tak było smaczne :P)Bierzemy po prostu taki placek, smarujemy go ulubionym serkiem kremowym, twarogowym (ja wybrałam almette z kolorowym pieprzem), układamy warstwami sałatę, szynkę i ewentualnie pomidora lub ogórka i zawijamy :) Jeśli chcemy zrobić z tego przystawkę dla kilku osób, to wystarczy ze przekroimy na kilka mniejszych kawałków i podamy na talerzu :) Czy ktoś kiedyś próbował tak kombinować z plackami pszennymi? Cytuj
strymczyk Opublikowano 2 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2015 fajny pomysł :D też nie lubie wyrzucac produktow i wole wykorzystywac jakos pozostale resztki Cytuj
pietruszka_21 Opublikowano 13 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2015 robiłam kiedyś tortillę z sosem który mi ze spaghetti został. dodałam troszkę tartego sera i zapiekłam tortille w piekarniku. fajna przekąska :) Cytuj
wiecznie_glodny Opublikowano 27 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2015 Tortille to wdzięczny dodatek podczas gotowania bo już jest praktycznie gotowy tylko trzeba placki podgrzać. Ostatnio widziałem fajny przepis na wykorzystanie tortilli w zapiekance, kucharz zawinął tortille w nalesniki i potem zalał sosem, farsz jakiś meksykański był, ale wydaje mi sie, ze przy takiej zapiekance można popuścić wodze fantazji. Cytuj
ankaszym Opublikowano 18 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2015 i do środka na ogórek proponuję łososia wędzonego na ziemno :) Polskie sushi Cytuj
magdal3nka Opublikowano 21 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2015 i człowiek robi się głodny Cytuj
ankaszym Opublikowano 30 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2015 ja biorę tortille z łososiem, serkiem śmietankowym, ogókiem i sałątą. Polecaam! Cytuj
wiem_co Opublikowano 14 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2016 mmmm z szynka parmenska i szpinakiem tez daje rade. jednakze jest to wersja na cieplo Cytuj
Karola09 Opublikowano 28 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2016 Ja kiedyś do tortilli dodałam też po prostu pastę z makreli, która mi została w lodówce. Do tego jeszcze morze sera żółtego i oliwki zielone. Fajnie to wyszło, nie sądziłam że taki misz masz może coś takiego stworzyć :) Cytuj
PawelKolas Opublikowano 1 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2016 Do potrawy na zimno polecam łososia :) Cytuj
mr_burger Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Ja tam wolę łososia z pieca, a z ryb w zimnej postaci to raczej tuńczyk i moze makrela. tylko,że makrela trochę tłusta jest:/ Cytuj
zuuza Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2016 w zasadzie wolę tortillę na ciepło, bo zimna robi się już dość gumowata :) ale jako alternatywa normalnej kanapki to w sumie ciekawy pomysł :) Cytuj
mala_kuchareczka Opublikowano 11 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2016 Jadłam to ostatnio u koleżanki! Genialne w swej prostocie, przypominające sushi, przepyszne! Cytuj
smacznieizdrowo Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Brzmi całkiem nieźle :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi