zyraffa Opublikowano 26 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2015 Hej, mam problem. Ostatnio kupiłam sobie na obiad piersi z kaczki, tylko że miały strasznie dużo pozostałości po piórach. Powyrywałam je wszystkie pęsetą, ale zeszło mi z tym prawie 20 minut, a i tak nie uporałam się ze wszystkimi. Musi być jakiś szybszy sposób. Słyszałam, że powinno się te pióra przypalać. Spróbowałam, ale po prostu zrobiły się czarne i tyle. Wiecie może co z tym zrobić? 1 Cytuj
ela180752 Opublikowano 1 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2015 Witaj ,hodowałam kaczki i wiele lat żelazkiem przygrzewałam ,brrr monotonne i ciężkie,ale dostałam super poradę ,kaczkę w worek foliowy ,szczelny ,oby piór nie zmoczyć,wsadzić do pojemnika /wiadro garnek ,coś głębokiego ,polewać wrzątkiem i przykryć szczelnie na 20 minut ,same piersi starczy i 10 minut ,aby skóry nie sparzyć,potem same wychodzą ,wystarczy nożem z delikatną piłką" pod włos" wyskrobać,a nawet pęsetą szybko i lekko wyjdą .Pozdrawiam serdecznie :) 1 Cytuj
zyraffa Opublikowano 7 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2015 Super! dziękuję :) mam jeszcze pytanie uzupełniające: jak będę je tak polewać wrzątkiem to mięso się nie podgotuje? Wpływa to jakoś na smak/czas przyrządzania? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi