kleopatra Opublikowano 21 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2004 nie za duże kartofelki albo większe pokrojone w równe kawałki koperek sól olej przygotowanie: Ziemniaki obrać, posolić, obtoczyć w posiekanym koperku i zawinąć po 5-6 w wysmarowaną olejem folię. Kłaść na grilla i piec około 40 minut. Rady: Ja najczęściej lekko podgotowuję kartofelki na półtwardo, wtedy równiej i szybciej się pieką i nie przypalają. Można je obtaczać także w innych ziołach, takich jak majeranek czy kminek, ale z koperkiem są najpyszniejsze! Podawać z sosem chrzanowym. smacznego! 1 Cytuj
zosia-k Opublikowano 26 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2004 ja też tak robię kartofelki ale czasami owijam ziemniaki boczkiem wędzonym spinam wykałaczką i nagrila są super z surówką SMACZNEGO!!!! Cytuj
Gość bgerl Opublikowano 8 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2009 A czy takie kartofelki mozna zrobic rowniez w piekarniku? Cytuj
magdalenka_23 Opublikowano 9 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2009 Robię podobne ziemniaczki, tyle tylko, że każdy zawijam z osobna, i dodaję sporo czosnku. Są przepyszne. Myślę, że w piekarniku też wyjdą. Cytuj
aaneczkaa1 Opublikowano 11 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2010 Ja wybieram takie większe ziemniaczki, porządnie myje, podgotowuję w osolonej wodzie, przekrawam na pół, smaruję w środku masłem czosnkowym (masło + czosnek + koperek) i wkładam plaster boczku, następnie zawijam każdy oddzielnie w folie aluminiową i podpiekam w piekarniku. Mozna odgrzać znów w piekarniku lub na grilu. Polecam ;) Cytuj
Gość Garnek24 Opublikowano 23 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2010 ja robię zawijane w boczku... 🙂 Cytuj
gumisek28 Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Co do ziemniaczków to już je jadłam polecam, ale sama nie robiłam choć w weekend spróbuję ale mam problem z folią aluminiową, którą stroną do środka matową czy błyszczocą. pozdrawiam Cytuj
Dorota Opublikowano 28 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2010 Do środka stroną błyszczącą, a na zewnątrz strona matowa. Ja robiłam podobne ziemniaczki, były pycha :wink: oto one: Cytuj
Emillia Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Polecam je z czosnkiem i ziołami, pycha!!! Cytuj
Nick_1 Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Ja polecam z majonezem albo mlekiem,też świetnie smakują,jeszcze odpowiednio dodane potrafią być super przekąską. Można jeszcze połączyć karkówkę z takimi pieczonymi kartoflami i zrobić jedno danie główne. Cytuj
Smakija Opublikowano 9 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2013 Sos czosnkowy musi byc do nich wyśmienity Cytuj
UzytkownikWI Opublikowano 31 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2013 Sos czosnkowy jest dla mnie wspaniały. Idealnie komponuje on się praktycznie z każdą potrawą i nigdy nie mam go dość :) Cytuj
HanuczkaM Opublikowano 8 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2014 Kartofelki z grilla są pyszne a do nich najlepsza jest ryba (dla mnie pstrąg z grilla z masełkiem czosnkowym) i sałatka wiosenna...mmm już się nie mogę doczekać grillowania! Cytuj
marysi_co Opublikowano 3 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2014 U mnie takie ziemniaczki zawsze robione są w folii, z masłem, czosnkiem i kopereczkiem - pychota! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.