deka Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Biszkopt 6jaj 3/4szklanki cukru 1/2szkl.mąki ziemniaczanej 1/2szklanki maki pszennej 1łyzeczka proszku do pieczenia 1 łyżka kakao Piec ok 20min w temp.170 stop. Masa 1/2l mleka 2budynie smietankowe lub waniliowe bez cukru 2 ks masła lub margaryny spirytus i trochę cukru pudru 30dag chałwy waniliowej 1/2 czekolady deserowej 25dag małych bez Biszkopt przekroić na pół. Margarynę zmiksować z zimnym budyniem.Podzielić to na dwie cześci. do pierwszej dodać roztartą chałwę, do drugiej dodać roztopioną czekoladę(wychłodzoną) Na pierwszą część biszkoptu dajemy masę chałwową, beziki, następnie masę czekoladową i drugą część biszkoptu.Wierzch ciasta polewamy polewą czekoladową. Cytuj
tomy Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2005 hallo, ile to ma byc masla???? Cytuj
ali Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2005 myślę, że 2 kostki, mam podobny przepis i o ile pamiętam trzeba 2 kostki masła Cytuj
deka Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2005 z masłem to wg uznania.Ja daję po 25dag , bo lubię krem. Cytuj
Dorota Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Hej :lol: Dziękuję za ciekawie zapowiadający się przepis. W moim kulinarnym zeszycie znalazłam podobny przepis, więc się nim z Wami podzielę. Zobaczcie https://www.smaczny.pl/forum//public/style_emoticons//icon_exclaim.gif Dorota Cytuj
basga Opublikowano 26 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2007 Dorotki przepis bardziej mnie kusi-bez bezików jest mniej słodki 🙂 Cytuj
behatka Opublikowano 26 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2007 Polecam to ciasto - jest pyszne do kawy! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.