ewaldek Opublikowano 23 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2016 To pyszny jabłecznik na kruchym cieście z jabłkami oblanymi budyniem. Ciasto nie jest skomplikowane szybko się je robi i zawsze wychodzi. Zapraszam na YouTube gdzie pokazujemy krok po krok jak zrobić tą ślicznotkę. Składniki:1 kg mąki 3 jajka 1 margaryna 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szkl. cukru 1 cukier waniliowy 8-6 jabłek 4 budynie śmietankowe 1,5 l mleka Wykonanie:Mąkę, jajka, margarynę, proszek do pieczenia cukier, cukier waniliowy zagnieść, rozwałkować i podzielić na dwa placki. Obrać jabłka i pokroić w ósemki. Ugotować budynie Na jeden rozwałkowany placek ułożyć jabłka, zalać gorącym budyniem przykryć drugim plackiem. Ciasto lekko po nakłuwać widelcem. Piec ok. 50-60 min w temp. ok. 180- 200 stopni C. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.