ewaldek Opublikowano 3 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2016 Szybki przepis na parówki w sosie pomidorowym. Danie można swobodnie modyfikować. Idealnie smakują z kukurydzą lub pieczarkami. Można dodać inne składniki takie jakie lubimy. Składniki:4 parówki cienkie 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego łyżeczkę cukru mąkę przyprawy pieprz, papryka czerwona ostra Cytuj
jaroszk_a Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2016 A to nie lepiej dodać do tego np. pomidory z puszki? Troche bardziej treściwe :P 1 Cytuj
ewaldek Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Pewno że można:) ale nie wszyscy mają pomidory z puszki, a koncentrat pomidorowy tak:) Cytuj
dariecky Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2016 serio, wszyscy mają? ja nie mam, prędzej własnie pomidory albo przeciee, który sami robimy. wtedy przynajmniej nie trzeba dodawać mąki :D Cytuj
Pyszny Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Oczywiście że przeciery pomidorowe własnego wykonania są najlepsze. A takie parówki dobrze smakują z ziemniakami i dobrą surówką. ;p Cytuj
Roland Opublikowano 10 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2016 Ja polecam zastąpić parówki czymś lepszej jakości - już lepiej sprawdzi się zwykła kiełbasa. Ogólnie przepis prosty i niestety też bezwartościowy jeżeli chodzi o jakieś wartości odżywcze. Cytuj
ra_szymczak Opublikowano 10 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2017 przepis jest bardzo ogólny dzięki czemu można go dowolnie modyfikować i to jest duży plus - jak ktoś chce może zrobić bardziej zdrowo i pożywnie. Dla mnie to jest przepis z grupy tzw "obiad studenta" :) Cytuj
tosiaczeek12 Opublikowano 18 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2017 Też często robię właśnie takie paróweczki, ale lubię też zawinąć je w ciasto francuskie i zrobić do tego pyszny sosik. I jeszcze mozzarellą posypać, po prostu niebo w gębie :D Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi