ewaldek Opublikowano 8 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2016 (edytowane) Jadłeś kiedyś tosty z grilla? Nie. Musisz spróbować!!! Chrupiące, z ciągnącym żółtym serem, owiane zapachem z grilla. Polecam! Zapraszam na kanał YouTube tam znajdziesz więcej przepisów. https://www.youtube.com/channel/UCxtFustKRq7QEC-mJPeDvqQ Składnik: 1 chleb tostowy pszenny 300g sera żółtego w plasterkach Tacki aluminiowe do smażenia Wykonanie: Chleb tostowy w pierwszej kolejności kroimy na kromki i podpiekamy na grillu z jednej strony na samym ruszcie do uzyskania ładnego koloru. Trzeba uważać i cały czas kontrolować, ponieważ chleb bardzo szybko się podpieka i może nam się spalić. Następnie wkładamy dwa plasterki sera żółtego na chleb stroną wcześniej podpiekaną i przykrywamy kromką również stroną podpieczoną, tak żeby z jednej i z drugiej strony kanapka była czysta niepodpieczona. Teraz tak przygotowane kanapki kładziemy na grilla na tackach aluminiowych. Jeżeli mamy zamykanego grilla zamykamy, wtedy szybciej ser się roztopi. Co jakiś czas kanapkę odwracamy. Gdy serek ładnie w środku nam się roztopi, kanapki ściągamy z grilla, usuwamy tacki aluminiowe i teraz podpiekamy tosty na samym ruszcie, ale jak wcześniej musimy cały czas kontrolować i obracać tosty żeby nam się nie spaliły. Oczywiście do tostów możemy dodać uprzednio przygotowane pieczarki lub inne warzywa. Smacznego! Edytowane 8 Lipca 2016 przez ewaldek Cytuj
pietruszka_21 Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2016 ja najczęściej robię tosty na zwykłej patelni :) smaruję zewnętrzną stronę masłem, do środka daję awokado, szpinak, jakiś ser i opiekam z każdej strony dociskając chleb do patelni. szybko i smacznie :) Cytuj
Pyszny Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Myślicie, że takie tosty dobrze będą smakować z dodatkiem jakieś szynki i kiełbasy? Wydaje się być to idealnym rozwiązaniem podczas grilla. :D Cytuj
PoProstuDora Opublikowano 12 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2018 Dnia 25.08.2016 o 13:10, Pyszny napisał: Myślicie, że takie tosty dobrze będą smakować z dodatkiem jakieś szynki i kiełbasy? Wydaje się być to idealnym rozwiązaniem podczas grilla. :D Na pewno. Ja podpiekam osobno mięsne dodatki do takich tostów, smak staje się o wiele bogatszy. Byleby tylko cienko je pokroić. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.