nutshell94 Opublikowano 25 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2016 Witam wpadłem na taki pomysł, żeby zrobić tortille trochę inaczej. I chciałem się zapytać czy według was takie połączenie będzie dobre i co ewentualnie pozmieniać dodać ? Chce tortille wysmarować tepenadą (zrobioną z czarnych oliwek, oliwy, octu balsamicznego, przypraw i czosnku). Do tego chciałbym dodać smażony filet z kurczaka (tylko nie wiem w jakiej marynacie będzie pasowało). Do tego ananas z puszki pocięty na małe kawałki i ser. Później to podpiec w piekarniku, albo na grillowanej patelnii. I moje pytanie takie. Czy wg was takie coś będzie smaczne ? Jaka marynata pasowała by do kurczaka do tego dania ? Jaki ser dodać do tej potrawy ? Myślałem o mozarelli, ale może coś o bardziej charakterystycznym smaku ? Oraz czy jeszcze jakieś warzywo pasowało by do tego dania ? (Myśle o papryczce jalepeno, żeby troszkę ostre było) Cytuj
Roland Opublikowano 20 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2016 Wszystko zależy od tego co lubisz. Ja na przykład nie przepadam za kurczakiem więc z pewnością bym go zamienił na jakieś inne, lepsze dla mnie mięso, ale reszta okej. Ananas to ciekawy pomysł, ale ponownie - do drobiu mi nie pasuje. Cytuj
GAlutka Opublikowano 30 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2016 myślę ze ok, ale ja nie lubię ostrych smaków więc dodałabym warzyw, rukoli;) mam na myśli pomidory, moze brokuła.... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi