ra_szymczak Opublikowano 18 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2017 Ciekawa wersja popularnej potrawy. Jest bardzo łatwa i szybka do przygotowania. Dzięki dużej ilości dodatków przekąska jednocześnie zaspokaja głód jak również bardzo efektownie prezentuje się na talerze. Dzięki czemu świetnie nadaje się imprezę lub podwieczorek dla milusińskich. Składniki - 20 dag pieczarek - 2 cebule - 4 parówki ( ok.20 dag ) - 1 żółta papryka - opakowanie ciasta francuskiego - 20 dag startego żółtego sera - ketchup - suszona bazylia - masło Wykonanie Pieczarki umyć, pokroić w plasterki, cebulę pokroić w piórka. Podsmażyć razem na maśle. Parówki pokroić w talarki, paprykę w drobną kostkę. Ciasto podzielić na 8 części. Porcje ciasta ułożyć na natłuszczonej masłem blasze. Każdy kawałek posmarować ketchupem, delikatnie oprószyć bazylią i kolejno wykładać porcję pieczarek, parówek i papryki. Wierzch każdego kawałka posypać startym serem. Pizze piec ok.20 min w 180oC. Uwaga – sprawdzona rada 1) parówki można oczywiście zastąpić dowolną inną wędliną lub mięsem Zdjęcie potrawy znajdziecie tutaj Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.