Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Zapraszam na przepis na domowe koreańskie kimchi. 

Jak będziecie pakować gotowe kimchi do słoików, zostawcie kilka centymetrów wolnych, bo przy fermentacji zawartość będzie się podnosić:) dobrze raz na jakiś czas otworzyć przykrywkę , aby gromadzone gazy przy fermentacji mogły się uwolnić- w innym przypadku może rozsadzić naczynie.
Życzę smacznego i dobrej zabawy przy robieniu kimchi.

Składniki:
około 4 kg kapusty pekińskiej
3 marchewki
700 gram białej rzodkwi
1 i 1/2 czerwonej papryki
1 duża cebula
10 cm korzenia imbiru
1 i 1/2 główki czosnku
pęczek dymki
2 szklanki papryki gochugaru
1/3 szklanki sosu rybnego
1/3 szklanki sosu ostrygowego
500 ml wody+1 łyżka mąki ryżowej+1 i 1/2 łyżki cukru

 

Edytowane przez PrzygodyGabi
  • 8 miesięcy temu...
Opublikowano
Dnia 20.12.2017 o 16:14, KulinarnySwirek napisał:

A gdzie można dostać gochugaru? Nigdzie nie mogę znaleźć...

Możesz kupić w delikatesach azjatyckich lub w sklepie  czylichilli.-oba sklepy internetowe.

 

 

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.