PrzygodyGabi Opublikowano 3 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2017 Zapraszam serdecznie na pyszny ramen w wersji wegetariańskiej. Smacznego:) Składniki: Dashi: 750 ml zimnej wody 4 suszone shitake duży kawałek kombu Wywar: 300 ml mleka sojowego dashi 2 szalotki 2 ząbki czosnku 4 cm korzenia imbiru garść dymki 3 łyżki przetartych ziaren prażonego sezamu 50 ml sosu sojowego 50 ml mirinu 50 ml sake 2 łyżki miso 1 łyżeczka gochujang 1 łyżeczka oleju sezamowego zblanszowane liście szpinaku 1 opakowanie tofu marynowane jajka makaron ramen shichimi togarashi do smaki Cytuj
marysi_co Opublikowano 12 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2018 Raz robiłam ramen, ale mi nie smakował. To chyba głownie przez arkusze nori, które ja dodawałam. Cytuj
uajka Opublikowano 19 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2018 Ja raz zamówiłam wegański ramen w restauracji i to było zjadliwe ale bez rewelacji. Smakowało jak nasz rosół z makaronem + kiełki, tofu, glony i jakieś grzyby. I było ostre bardzo. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.