Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zapraszam na przepis na domową wersję klasyka menu chińskich restauracji-zupę wonton. Smacznego:)

Składniki:

Wontony:

2 opakowania gotowego ciasta na pierożki wonton 500 gram mielonej wieprzowiny 7 dużych krewetek tygrysich-ok 200 gram 2 cm korzenia imbiru 2 duże ząbki czosnku 2 łyżki skrobi kukurydzianej 1 łyżka sosu ostrygowego 1 łyżka sosu sojowego 1/2 łyżki chińskiego wina do gotowania 1/2 łyżeczki mielonego czarnego pieprzu 2 łyżeczki oleju sezamowego

Bulion:

1 litr lekkiego bulionu drobiowego 1 łyżeczka sosu sojowego 1 pęczek dymki 5 plasterków imbiru wraz ze skórką 2 ząbki czosnku

 

 

 

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.