PrzygodyGabi Opublikowano 17 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2017 Zapraszam na przepis na domową wersję klasyka menu chińskich restauracji-zupę wonton. Smacznego:) Składniki: Wontony: 2 opakowania gotowego ciasta na pierożki wonton 500 gram mielonej wieprzowiny 7 dużych krewetek tygrysich-ok 200 gram 2 cm korzenia imbiru 2 duże ząbki czosnku 2 łyżki skrobi kukurydzianej 1 łyżka sosu ostrygowego 1 łyżka sosu sojowego 1/2 łyżki chińskiego wina do gotowania 1/2 łyżeczki mielonego czarnego pieprzu 2 łyżeczki oleju sezamowego Bulion: 1 litr lekkiego bulionu drobiowego 1 łyżeczka sosu sojowego 1 pęczek dymki 5 plasterków imbiru wraz ze skórką 2 ząbki czosnku Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.