Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

4 kg ogórków zielonych 25dag cebuli 25dag marchwi 10dag pietruszki z natką 2 ząbki czosnku Ogórki w skórkach i cebulę kroimy w paseczki(na tarce specjalnej) marchew i pietruszkę zetrzeć na grubej tarce jarzynowej,Natkę pietruszki posiekać, a ząbki czosnku zetrzeć. Do tego dodajemy: 1/2szkl.cukru 1szkl.octu ale niepełna 8dag soli 15 ziarenek ziela angielskiego 15 ziarenek pieprzu 8 gozdzików Wszystko razem wymieszać i odstawić na 2 godz.Przełożyć do słoików i pasteryzować ok.20 min. Spróbujcie bo to coś rewelacyjnego.

  • 2 lata później...
Opublikowano

deka-witam Cię.Skusiłam się na Twój przepis i....nie żałuję .Miałam wątpliwośći co do tych gożdzików....nieraz używałam do kompotu z gruszek i zostawiały póżniej na owocach ciemne plamy.Ale w tej sałatce są absolutnie "nieszkodliwe".Dzisiaj otworzyłam słoik .......smakuje wybornie ,zarówno do obiadu ,jak i do kanapek. Plecam ten przepis ,póki jeszcze są ogórki .Pozdrawiam :grin: :P

post-6888-1188330812_thumb.jpg

  • 1 rok później...
  • 11 miesięcy temu...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.