deka Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2005 4 kg ogórków zielonych 25dag cebuli 25dag marchwi 10dag pietruszki z natką 2 ząbki czosnku Ogórki w skórkach i cebulę kroimy w paseczki(na tarce specjalnej) marchew i pietruszkę zetrzeć na grubej tarce jarzynowej,Natkę pietruszki posiekać, a ząbki czosnku zetrzeć. Do tego dodajemy: 1/2szkl.cukru 1szkl.octu ale niepełna 8dag soli 15 ziarenek ziela angielskiego 15 ziarenek pieprzu 8 gozdzików Wszystko razem wymieszać i odstawić na 2 godz.Przełożyć do słoików i pasteryzować ok.20 min. Spróbujcie bo to coś rewelacyjnego. Cytuj
deka Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Słuchajcie- róbcie tą sałatkę , bo jest ekstra. Własnie ją robię i pachnie w całym domu. Cytuj
figiel Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 deka-witam Cię.Skusiłam się na Twój przepis i....nie żałuję .Miałam wątpliwośći co do tych gożdzików....nieraz używałam do kompotu z gruszek i zostawiały póżniej na owocach ciemne plamy.Ale w tej sałatce są absolutnie "nieszkodliwe".Dzisiaj otworzyłam słoik .......smakuje wybornie ,zarówno do obiadu ,jak i do kanapek. Plecam ten przepis ,póki jeszcze są ogórki .Pozdrawiam :grin: :P Cytuj
mamalu Opublikowano 5 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2008 Podbijam do gory bo salatka bardzo smaczna polecam. Cytuj
AnnaK Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Skusiłam się i będę dziś robić tę sałatkę. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.