PrzygodyGabi Opublikowano 21 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2017 Zapraszam na przepis na idealne spaghetti bolognese Składniki: 500 gram mielonego mięsa wołowo-wieprzowego 400 gram pomidorów 400 ml bulionu 4 gałązki selera naciowego 1 duża marchew 2 szalotki lub 1 biała cebula 2 ząbki czosnku 1 liść laurowy 1 łyżeczka suszonego oregano 1 łyżeczka suszonego rozmarynu 25 ml czerwonego wina wytrawnego sól i pieprz do smaku starty ser grana padano świeża bazylia lub natka pietruszki Ugotowany al dente ulubiony makaron Cytuj
MG78 Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2018 (edytowane) Według mnie zdecydowanie za krótko gotowane, na początek dałbym też boczek + masło. Taki sos jest bardziej tłusty ale zdecydowanie bliżej mu do oryginalnego ragu bolognese, który można użyć też między innymi do lasagne. Sos bolognese polecam jeść szczególnie z makaronem tagiatelle. Spaghetti bolognese jako potrawa nie funkcjonuje we Włoszech, to bardziej kuchnia międzynarodowa (szczególnie popularna w Wielkiej Brytanii). Edytowane 17 Kwietnia 2018 przez MG78 Cytuj
PoProstuDora Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2018 "Gramów", błagam -_- Mamy w Polsce odmianę przez przypadki. Co do przepisu, to do posypania jak najbardziej można użyć bazylii, ale dorzucona podczas gotowania wzbogaca smak sosu. Osobiście nie lubię unikać jej dodawania do dań na bazie sosu pomidorowego. Cytuj
kamillak Opublikowano 16 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2018 ? Wygląda pysznie tylko odnośnie tego ile trzeba go robić... coś m się nie zgadza Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.