natsko1993 Opublikowano 18 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2018 (edytowane) Biszkopt: (blacha 39 cm x 25 cm) * 6 jajek * 6 łyżek cukru * 5 łyżek mąki * 1 łyżka mąki ziemniaczanej * 1 łyżka kakao * 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej * 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Krem: * 250 g masła * 2 budynie waniliowe * 700 ml mleka * 4 łyżki cukru Dodatkowo: * 300 g herbatników * puszka kajmaku * polewa czekoladowa * wiórki kokosowe [LINK NIEAKTUALNY] [LINK NIEAKTUALNY] Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli. Dodajemy partiami cukier i ubijamy. Następnie dodajemy po jednym żółtku. Łyżeczkę kawy rozpuszczamy w niepełnej łyżeczce wody i wlewamy do masy jajecznej. Na końcu wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, mąką ziemniaczaną oraz kakao. Delikatnie mieszamy aż składniki dobrze się ze sobą połączą. Ciasto dzielimy na dwie części i wlewamy do dwóch blaszek wyłożonych papierem do pieczenia. Pieczemy w temp. 180 stopni przez ok. 25 minut. [LINK NIEAKTUALNY] [LINK NIEAKTUALNY] Krem: Gotujemy budynie według przepisu na opakowaniu. Odstawiamy do wystygnięcia, po czym ucieramy razem z masłem. Przełożenie: biszkopt - masa budyniowa - krakersy - masa kajmakowa - krakersy - masa budyniowa - biszkopt - polewa Edytowane 18 Marca 2018 przez natsko1993 Cytuj
PoProstuDora Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Jak słodko wygląda. Ładne zdjęcia. Uwielbiam torty z kakaowym biszkoptem :3 @natsko1993 Próbowałaś robić budyń domowy do kremu? Jeśli tak, to jak ci wyszedł? Przyznam, że dla mnie smakuje o wiele lepiej, niż z proszku, dlatego pytam. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.