Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Biszkopt: (blacha 39 cm x 25 cm)
* 6 jajek
* 6 łyżek cukru
* 5 łyżek mąki
* 1 łyżka mąki ziemniaczanej
* 1 łyżka kakao
* 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej
* 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
 
Krem:
* 250 g masła
* 2 budynie waniliowe
* 700 ml mleka
* 4 łyżki cukru
 
Dodatkowo:
* 300 g herbatników
* puszka kajmaku
* polewa czekoladowa
* wiórki kokosowe
 
[LINK NIEAKTUALNY]
 
[LINK NIEAKTUALNY]
 
Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli. Dodajemy partiami cukier i ubijamy. Następnie dodajemy po jednym żółtku. Łyżeczkę kawy rozpuszczamy w niepełnej łyżeczce wody i wlewamy do masy jajecznej. Na końcu wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, mąką ziemniaczaną oraz kakao. Delikatnie mieszamy aż składniki dobrze się ze sobą połączą.
 
Ciasto dzielimy na dwie części i wlewamy do dwóch blaszek wyłożonych papierem do pieczenia. Pieczemy w temp. 180 stopni przez ok. 25 minut.
 
[LINK NIEAKTUALNY]
 
[LINK NIEAKTUALNY]
 
Krem:
Gotujemy budynie według przepisu na opakowaniu. Odstawiamy do wystygnięcia, po czym ucieramy razem z masłem. 
 
Przełożenie:
biszkopt - masa budyniowa - krakersy - masa kajmakowa - krakersy - masa budyniowa - biszkopt - polewa 

 

Edytowane przez natsko1993
  • 4 tygodnie później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.