natsko1993 Opublikowano 20 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2018 Coś dla miłośników białej czekolady... I wiórek kokosowych. Dla mnie takie połączenia są idealne. Składniki: * 200 g białej czekolady * 50 g słodkiej, płynnej śmietany 30% * 30 g masła * wiórka kokosowe [LINK NIEAKTUALNY] [LINK NIEAKTUALNY] Czekoladę posiekać lub zetrzeć na tarce, podobnie zrobić z masłem. Śmietanę zagotować i do śmietany dodać czekoladę, a także masło. Wymieszać trzepaczką, aż powstanie gładka masa. Wstawić na noc do lodówki, aby wszystko zastygło. Łyżeczką nabierać masę i formować małe kuleczki, obtaczać w wiórkach/migdałach/orzechach. Co kto woli ;-) Masa jest bardzo kleista, szybko mięknie pod wpływem ciepła, dlatego kuleczki należy formować błyskawicznie. Można przechowywać do kilku dni w lodówce. [LINK NIEAKTUALNY] [LINK NIEAKTUALNY] Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.