deka Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Zagotować 1 l mleka 3.2.%.Do zimnego już dolać 1kubek jogurtu naturalnego 330g.Dokładnie wymieszać.Wlać do słoika.Przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce. gotowy po 2 dniach.(ok). Cytuj
dana2005 Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2005 ja tez robie w domu jogurt, podobnie, ale troszkę inaczej: zagotowuje ok. 1,5 litra mleka 3.2% (z 2% też wychodzi) schładzam to mleko do temp. 60 o C (nie parzy w palec), mieszam z malym jogurtem 150 ml danonka, zawijam w papier a nastepnie pod poduszke. Po 5 godz. schłodzam i gotowy do spozycia. Do rozrobienia nastepnej porcji pozostawiam ze swojego nastawu. Cytuj
deka Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2005 napewno fajny przepis, bo taniej wychodzi niz mój,a zresztą co swoje to swoje. Napewno mniej konserwantów niż w kupnych.Jutro robię. Cześć Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.