Maciej33 Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Siema! Ostatnio w necie natknąłem się na czarny czosnek. Ponoć to bardzo innowacyjny i zdrowy produkt. Jednak moja wiedza odnośnie niego jest mizerna. Czy ktoś z Was miał styczność z tym produktem? Jaki ma smak, do jakich potraw warto go włączyć, jakie konkretnie ma właściwości? Cytuj
Gregor Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Podczas pierwszej degustacji czarnego czosnku bardzo zaskoczył mnie smak, który był lekko słodkawy i wcale nie był ostry. Dodatkowo aromat, w którym wyczuwalne były nuty grzybów, wędzonych śliwek i wanilii. Według mnie to naprawdę godny uwagi produkt. Powstaje w wyniku fermentacji białego czosnku, która trwa aż 60 dni. Odnośnie właściwości, to idealnie nada się dla ludzi, którzy mają problemy z układem trawiennym, odpornościowym oraz krążenia. Przeważnie korzystam z niego podczas przygotowywania potraw z kuchni azjatyckiej, chociaż słyszałem, że wiele osób dodaje go podczas tradycyjnego gotowania. Cytuj
basga Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2018 dzięki za nowy,ciekawy temat,trochę już żyję ?ale to dla mnie nowość,muszę się za nim porozglądać.Czy można łatwo go kupić w formie główek? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.